Nagyot buktak Mubarak kedvencei

2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kampány indult a Facebook közösségi oldalon Hadah Abdul Razek egyiptomi színésznő ellen, aki a január 25-i forradalom idején nyíltan kiállt Hoszni Mubarak elnök mellett, és elítélte a felfordulást. A tiltakozók a közelgő ramadán idejére készített Szamara című sorozat bojkottjára szólítottak fel, nem is teljesen hasztalan. Az egyiptomi tévéadók ugyanis a tüntetés hatására úgy döntöttek, nem veszik meg a sorozatot, helyette egy öböl menti csatorna fogja sugározni az alkotást.
A hírek szerint a sorozat körül áll a bál, egy ügyvéd még perbe is fogta az alkotókat a színésznő szerepeltetése miatt. Abdel Razek állítólag szerelmi viszonyt folytat Szafvat al-Serif, az egyiptomi parlament volt elnökének fiával, márpedig a politikus a Mubarak-rendszer korruptságának szimbóluma volt, április óta várja sorsát, amikor a bíróság eldönti, milyen szerepe volt a forradalom idején végrehajtott kínzásokban.
Nem a színésznő az egyetlen, aki ilyen helyzetbe került, számos olyan előadóművész van jelenleg parkolópályán Egyiptomban, aki a januári megmozdulások idején a rezsim oldalán állt. Tamer Hoszni énekes új albuma mindössze 150 ezer egyiptomi fontot fialt egy hét alatt, minthogy ő korábban bírálta a Tahrír téren gyülekezőket, és megvédte az elnököt. Később hazatért, kiment a térre, de a tüntetők dühétől a hadseregnek kellett megvédenie Egyiptom Justin Timberlake-jét. Hoszni két dalt is írt az eseményekről, de a Jó reggelt, Egyiptom! és a Január 25-e mártírjai nem kerültek fel a slágerlistákra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.