Nem kényszer a fúzió

Hírösszefoglaló
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben több takarékszövetkezeti egyesülésről is érkezett hír, Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) ügyvezetője szerint ezek nem kényszerfúziók, amit az is mutat, hogy az összeolvadásokkal a hálózat nem lesz kisebb. A távirati iroda összeállítása szerint még az idén egyesül a Monor és Vidéke, a Dél-pest Megyei, valamint a Pécel és Vidéke Takarékszövetkezet, a januártól Pátria Takarék néven működő szövetkezeti pénzintézet a mérlegfőösszeg alapján az ország negyedik legnagyobb takarékszövetkezete lesz. A szövetkezetek az összeolvadást egy olyan regionális takarékszövetkezet létrehozásának a szükségességével indokolták, amely méretéből adódóan hatékonyabban és biztonságosabban működtethető. Másik három takarék is bejelentette egyesülését: a Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet és a Biharkeresztesi Takarékszövetkezet a debreceni székhelyű Hajdú Takarék Takarékszövetkezetbe olvad be.
Varga Antal ezzel kapcsolatban azt mondta, a látszat ellenére nem beszélhetünk fúziós hullámról, összeolvadások mindig is voltak. Fontosnak nevezte azt is, hogy az egyesülések ellenére a hálózat nem szűkül, a szövetkezeti egységek száma nem csökken. – A fúziók üzleti megfontolások alapján született helyi döntések eredményei – jelentette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.