Nyomozás indult Oroszlányban

Hírösszefoglaló
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozást indított a Komárom– Esztergom Megyei Főügyészség ismeretlen tettes ellen Oroszlány önkormányzatának feljelentése alapján – adta hírül a Hír TV. A jobboldali vezetésű képviselő-testület előzőleg félmilliárd forintos vagyonvesztés miatt fordult a hatósághoz. A 18 ezres település fideszes polgármestere ugyanis egy független könyvvizsgáló céggel elvégeztette az elmúlt 12 év önkormányzati gazdálkodásának átvilágítását. A vizsgálat szerint a korábbi, szocialista vezetés több esetben is előnytelen értékesítésekről döntött, és a város érdekeivel ellentétes gazdasági döntéseket hozott. Ismert, korábban több cikluson keresztül az MSZP-s színekben indult Rajnai Gábor vezette a települést.
Oroszlány fideszes polgármestere elmondta, a város hitelállománya 12 év alatt 300 millióról 2,6 milliárd forintra nőtt. – Volt például egy olyan PPP-konstrukció, amely jelentős hátrányokat okozott. Először egy lízingszerződést kötöttek a felújításra, majd látva, hogy ennek az időtávja nagyon hosszú és nagy terheket jelent, átalakították hitelkonstrukcióvá, ami mintegy olyan 130 milliós veszteséget okozott az önkormányzatnak, tehát ez rossz döntés, majd rossz váltás volt részükről – mondta a Hír TV-nek Takács Károly, Oroszlány polgármestere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.