Orbán: Sikerült jövőt nyitni

Az elmúlt egy évben bebizonyosodott, hogy a Fidesz és a KDNP szövetsége az egyetlen, amely képes az ország problémáinak megoldására – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a tegnapi évértékelő frakcióülésén.

Szilágyi Richárd
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor köszönetet mondott a kormánypárti frakciók képviselőinek azért a megfeszített munkáért, amelyet az elmúlt egy évben végeztek – ismertette az ülésen elhangzottakat Szijjártó Péter. Jelezte, hogy az év második felében legalább ugyanilyen intenzív munka vár rájuk. A kormányfő értékelése szerint jó együttműködés alakult ki a kormány és a frakció között. Jó és helyes, ha a képviselők törvényjavaslatokat kezdeményeznek – idézte Szijjártó a kormányfőt. Orbán szerint „kifejezetten sikerült jövőt nyitni” az olyan intézkedésekkel, mint az államadósság visszaszorítása vagy a nemzeti ipar újjáélesztése.
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője pedig arról számolt be tegnap, hogy Orbán Viktor egy átfogó politikai áttekintést adott a pártszövetség számára. Ebből kiderült, hogy jövőre „be kell járatni” a most felállítandó új rendszereket, 2013-ban végbemehet egy konszolidációs időszak, 2014-ben pedig meg kell próbálni bizalmat kérni a folytatáshoz. A fideszes politikus elmondta, szeptember 7-től 9-ig háromnapos frakcióülést tartanak a kormánypártok, ahol többek között az igazságszolgáltatás átalakításáról, az új választójogi törvényről, az oktatás, az egészségügy és a közösségi közlekedés átalakításáról, valamint egy földtörvénycsomag megalkotásáról is. Mindezekből az következik, hogy szükséges az eddigi törvényhozási tempó fenntartása – tette hozzá. Lázár szerint „teljesen érthetetlen az ellenzéki pártok újabb politikai bojkottkísérlete”, amelyet a választójogi reform kapcsán kezdtek, mivel a kormánypártok – az új alaptörvényhez hasonlóan – szeretnék meghallgatni az MSZP, a Jobbik és az LMP véleményét is.
Lázár János a Fidesszel szembeni tervezett ellenzéki koalíció tervét megdöbbentőnek nevezte. Az LMP-s Karácsony Gergely azt nyilatkozta, hogy pártja az MSZP-vel és a Jobbikkal közösen támogatott jelöltekkel szerezne kétharmadot a következő országgyűlési választáson. – Az igazi veszélyt nem a Fidesz, hanem az jelenti a demokráciára, aki parlamenti képviselőként olyanokkal vállal közösséget, akik nyíltan zsidóznak és cigányoznak heti rendszerességgel a parlamentben – mondta tegnap Lázár. (Lásd alábbi cikkünket.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.