Orbán: Sikerült jövőt nyitni

A Fidesz és a KDNP szövetsége az egyetlen, amely képes az ország problémáinak megoldására – mondta Orbán Viktor a kormánypártok tegnapi évértékelő frakcióülésén.

Munkatársainktól
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök szerint „kifejezetten sikerült jövőt nyitni” az olyan intézkedésekkel, mint az államadósság visszaszorítása vagy a nemzeti ipar újjáélesztése. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője pedig a politikai menetrendről számolt be: jövőre „be kell járatni” a most felállítandó új rendszereket, 2013-ban végbemehet egy konszolidációs időszak, 2014-ben pedig meg kell próbálni bizalmat kérni a folytatáshoz. A fideszes politikus az ellenzéki vádakra így reagált: az igazi veszélyt nem a Fidesz, hanem az jelenti a demokráciára, aki parlamenti képviselőként olyanokkal vállal közösséget, akik nyíltan zsidóznak és cigányoznak heti rendszerességgel a parlamentben. Ezzel a jobbikos Novák Elődnek az egyházügyi törvényjavaslat vitájában elhangzott megnyilatkozására utalt. Kövér László házelnök mérlegeli, hogy ilyen esetekben a legszigorúbb európai szabályok szerinti szankciókat vezessék be – közölte a frakcióvezető.
Magáról a törvényről Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes azt mondta, az továbbra is biztosítja mindenki számára a vallás szabad gyakorlásának jogát is és lehetőségét is. A jogszabályt üdvözölte a katolikus, az evangélikus, a református egyház és az izraelita felekezet is.
Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.