Pálinkás József a hiányzó generációról

Külföldi munkavállalást tervez a következő évre a Magyarországon dolgozó, doktori fokozattal rendelkezők tizenöt százaléka – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal elemzéséből.

Munkatársainktól
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A természettudomány területén a legkritikusabb a helyzet. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke szerint egy generáció jó része hiányzik az oktatói és a kutatói karból. Szerinte már egy kilométer autópálya árából jelentősen javítani lehetne a helyzeten.
Az egészségügyi államtitkárság állítja, a statisztika cáfolja a drasztikusan emelkedő orvoselvándorlásról szóló híreket. Minimális mértékben, de emelkedett az év első felében a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást kérő orvosok és más egészségügyi dolgozók száma: január és június között 469 orvos folyamodott a dokumentumért, míg tavaly ez a szám 451 volt.

Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.