Próbaüzem a BorsodChemnél

Munkatársunktól
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BorsodChem Zrt. kazincbarcikai telephelyen próbaüzembe helyezte új műanyagipari alapanyag (TDI) gyárát, miután anyavállalata, a kínai Wanhua tavaly ősszel 80 millió eurót bocsátott rendelkezésre az építkezés újraindításához – tájékoztatta a vegyipari vállalat a távirati irodát. Az új gyár évente 160 ezer tonna névleges gyártási kapacitással rendelkezik, amely további 40 ezer tonnával bővíthető, ha a piaci kereslet megkívánja. A várhatóan mintegy két hónapig tartó próbaüzem lezárásakor a BorsodChem teljes TDI-kapacitása évi 250 ezer tonnára emelkedik, és a vállalat Európa első számú TDI-gyártójává lép elő. Emellett jelenleg a kazincbarcikai MDI (szintén műanyagipari alapanyag) gyárban is átfogó felújítási és fejlesztési munkálatokat végez a BorsodChem annak érdekében, hogy a jelenlegi évi 150 ezer tonnás kapacitást 240 ezer tonnára bővítse. A Wanhua technológiai know-how-jának segítségével e beruházás tovább javítja majd a termékminőséget, az anyagösszetételt és a kiszállítás megbízhatóságát – olvasható a közleményben. Európában a BorsodChem az egyetlen olyan gyártó, amely MDI-kapacitását az idén tovább növeli, ezáltal az évi 800 ezer tonna MDI-kapacitású Yantai Wanhua Polyurethanes testvérvállalattal együtt a Wanhua-csoport a világ harmadik legnagyobb MDI-gyártójának tekinthető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.