Röviden

MTI
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehet közös pénzügyminiszter
Az Európai Központi Bank elnöke szerint az EU-tagországoknak el kellene gondolkodniuk egy közös pénzügyminiszteri poszt létrehozásáról. – Hoszszú távon elképzelhetőnek tartunk egy rugalmas konföderációt, amely meglehetősen különbözne az Egyesült Államoktól, de lenne egy gazdasági ügyekért felelős szövetségi minisztérium és miniszter – fejtette ki Jean-Claude Trichet vasárnap egy franciaországi üzleti fórumon. (MTI)

Ötezer pályázatot már beadtak
Az Új Széchenyi-terv kiírásaira július elejéig 4990 pályázatot nyújtottak be, 565,7 milliárd forint támogatási igénnyel – közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A július 4-i adatok szerint magasan a legnépszerűbbek a Vállalkozásfejlesztési program felhívásai 2903 beadott pályázattal, 127,8 milliárd forint támogatási igénnyel, ezt követi a Zöldgazdaság-fejlesztési program, ebben az esetben 1077 pályázatot nyújtottak be az érdeklődők. (MTI)

Rekordforgalom a repülőtéren
Júniusban rekordszámú, több mint 800 ezer utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és a teljes nyári forgalom is rekordot dönthet – közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. az MTI-vel. Az év első felében 3,991 millió utast számláltak. A növekedés éves összevetésben 7,7 százalék volt 2011 első felében. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.