Röviden

MTI
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszorít a BBC
London. Brit sajtóértesülések szerint több ezer munkatársától készül megválni a BBC, amely az előfizetési díjak befagyasztása miatt költségcsökkentő intézkedésekre kényszerül. A jelenlegi konzervatív–liberális brit kormánykoalíció részéről már több komoly bírálat is elhangzott a közszolgálati médiatársaság gazdálkodásával kapcsolatban. (MTI)

Szocialista esély
Párizs. Az ellenzéki Szocialista Párt (PS) jelöltje legyőzné a hivatalban lévő államfőt a jövő tavasszal esedékes franciaországi elnökválasztáson – derül ki egy tegnap közzétett felmérés adataiból. A LH2 intézet által készített közvélemény-kutatás eredménye azt mutatja, hogy a PS vereséget mérhetne Nicolas Sarkozyre, függetlenül attól, hogy kit indít. (MTI)

Panetta bizakodó
Kabul. Az al-Kaida terrorszervezet veresége elérhető közelségben van, ha az Egyesült Államok képes megölni vagy elfogni a megmaradt húsz vezetőjét – jelentette ki Leon Panetta amerikai védelmi miniszter, aki ebben a minőségében először utazott Afganisztánba. (MTI)

Bolgár elutasítás
Szófia. Elutasították Bulgáriában azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében a törvénytelenül megszerzett javakat elkobozzák, miután a kormánypárt negyven képviselője nem jelent meg a szavazáson. A javaslatot – amely a schengeni szerződéshez való csatlakozás feltétele – a hasonló helyzetben levő Romániában gond nélkül elfogadták. (T. J.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.