Röviden

MN
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megoldás
Grimm
Amerikai kutatók új, gyógyszermentes megoldást dolgoztak ki a sokakat kínzó álmatlanság kezelésére: az agy hűtését. Már csak az a kérdés, mi lesz az álmatlan eszkimókkal.

Kiégett egy busz
Eddig tisztázatlan okokból kigyulladt egy belföldi buszjárat tegnap délután az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, az érdi lehajtónál – tájékoztatta lapunkat a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Sas Oszkár elmondta: az utasoknak sikerült időben elhagyniuk a járművet, így személyi sérülés nem történt. (MN)

Két halálos baleset huszonnégy óra alatt
Hárman meghaltak két balesetben, tizenhat szerencsétlenség súlyos, negyvenegy pedig könynyű sérüléssel járt az elmúlt 24 órában – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap. A tájékoztatás szerint 77 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt. (MTI)

Rendőröket akart megvesztegetni
Vesztegetni próbáló ittas férfit fogtak el a rendőrök az éjjel Lébényben – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A szlovák rendszámú furgon vezetője – iratok híján – nem tudta igazolni magát, majd amikor a szondáztatás után vér- és vizeletvételre akarták előállítani, pénzt kínált, ha elengedik. (MTI)

Milliókat csalt ki
Néhány nap alatt fogott el a rendőrség egy csalással gyanúsított személyt, aki a gyanú szerint hamis bankgaranciával több mint egymilliárd forintos üzletet kötött, és több száz millió forint értékben szállított el búzát; a termény egy része is előkerült – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján tegnap. A BRFK gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói elfogásakor további hamis bankgaranciákat találtak. (MTI)

Már Amerikában is ölt a kólibaktérium
Halálos áldozatot szedett az Egyesült Államokban is az európai hasmenéses járványt előidéző kólibaktérium. A 65 éves arizonai férfi a múlt hónapban halt meg, s megbetegedése előtt Németországban járt. Rajta kívül az Államokban hat betegről tudnak, s az arizonai volt az első haláleset. Emlékezetes, Európában ötven ember halt meg a járványban, egy franciaországi beteg kivételével mind Németországban. (MTI)

Elsüllyedt egy hajó a Volgán
Több mint 170 emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy utasszállító hajó tegnap az oroszországi Volga folyón: egy ember meghalt, közel százan eltűntek, 76 főt viszont kimentettek. A hajó a Volga tatárföldi szakaszán, a parttól három kilométerre merült el egyelőre ismeretlen okból. (MTI)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 37, 50, 65, 87, 89.
Joker: 522 283. Hatos lottó:
2, 3, 10, 27, 38, 42.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.