Röviden

MN
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb áremelés?
Sokat emelkedett a héten az olajár, ami újabb magasságokba nyomta a finomított termékek árát. A Portfolio.hu számításai szerint dollárban számítva a benzin 5,1, a gázolaj 3,7 százalékkal drágult a tőzsdéken. Forintban számítva ugyanez az emelkedés 3,9, illetve 2,4 százalékos, ami miatt elképzelhető, hogy ezen a héten idehaza is emelkednek az üzemanyagárak a kutakon. (MN)

Reformokat ígér a szíriai alelnök
Többpárti demokráciába való átmenetre tett felhívást a szíriai alelnök egy konferencia megnyitóján. Faruk as-Saraa alelnök elismerte, hogy ha a felkelés nem kezdődött volna el, akkor a hatalom nem ígért volna reformokat. Vasárnap a külügyminisztériumba kérették az amerikai és a francia nagykövetet, hogy a szíriai vezetés kifejezze tiltakozását a Hama lázadó városban engedély nélkül tett látogatásuk miatt. (MTI)

Amerikai kérés Pekingnek
Az amerikai hadsereg egyesített vezérkarának főnöke arra kérte Pekinget, hogy a távol-keleti térség biztonsága érdekében vesse latba befolyását az észak-koreai rezsimnél. Mike Mullen hangsúlyozta, hogy országa fenn fogja tartani jelenlétét a Dél-kínai-tengeren, és szorgalmazza a területi viták békés rendezését. Tegnap egyébként a vietnami hatóságok akadályozták meg egy nagyszabású Kína-ellenes tüntetés megszervezését Hanoiban, a kínai nagykövetség előtt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.