Röviden

MN
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pereli a kerület a Tűzrakteret
Ma kezdődik a per, amelyet Budapest VI. kerülete indított a Tűzraktér Független Kulturális Központot és Alkotóházat üzemeltető Art Sector Alapítvány ellen. A fővárosi kerület azért nyújtott be keresetet, mert a Tűzraktér az utasítás ellenére nem költözött ki a Hegedű utca 3. szám alatti épületből. A terézvárosi önkormányzat korábban azzal is indokolta a döntést, hogy a szakértői vélemény szerint az ingatlan jelen állapotban rendeltetésszerűen nem használható, ehhez a szakértői véleményben foglalt javítások elvégzése szükséges. Mivel a Tűzraktér üzemeltetői ezt nem találták jogosnak, megtagadták a felszólítás teljesítését. (MN)

Balaton Sound: abszolút rekord
Négy nap alatt közel százezres látogatottságot ért el a vasárnap zárult Balaton Sound Zamárdiban. A szervezők közleménye szerint soha nem vonzott még ekkora tömeget a fesztivál, a bérletek már az első napon elfogytak, és David Guetta fellépésén telt ház volt. (R. K. K.)

Művészeti akadémia: köztestület alakult
Az Országgyűlés tegnap elfogadta a Magyar Művészeti Akadémia köztestületként történő működéséről szóló törvényjavaslatot. Az alakuló közgyűlést három hónapon belül tartják a társadalmi szervezet korábbi tagjainak részvételével. Az akadémia a 2012. január elsején hatályba lépő új alaptörvényben rögzített intézmény. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.