Röviden

MTI
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vége a Vértesi Erőmű csődeljárásának
Jóváhagyta a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság a Vértesi Erőmű Zrt. hitelezőivel kötött egyezségét, és jogerősen befejezetté nyilvánította a csődeljárást. A megegyezés alapján a Vértesi Erőmű Zrt. 5,6 milliárd forintot fizet ki egy öszszegben hitelezőinek, amihez a fő tulajdonos, a Magyar Villamos Művek Zrt. négymilliárd forint hitelt nyújt. Ezt 2014 végéig kell az erőműnek visszafizetnie. (MTI)

Ismét drágábban tankolhatunk
Emeli bruttó 7 és 5 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A változással a benzin átlagára 377 forintra, a gázolajé 363 forintra emelkedik. A Mol egy hete bruttó 2 forinttal csökkentette a gázolaj nagykereskedelmi árát, a 95-ös benziné akkor nem változott. (MTI)

Kitörési pont a zöldgazdaság
A jelenlegi gazdasági körülmények között kitörési pont lehet Európa számára az erőforrásokkal takarékoskodó, környezetbarát növekedés. Erről a témáról tárgyalt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszterek lengyel elnökség alatti első tanácskozásán Gdanskban.
Az uniós miniszterek kiálltak amellett, hogy mielőbb szülessen meg az Európai Unió új, sorrendben hetedik környezetvédelmi akcióprogramja. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.