Röviden

MTI
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínai intés Washingtonnak
Peking. A kínai vezérkari főnök, Csen Ping-tö (Chen Bingde) tegnap figyelmeztette Washingtont, tartsa távol magát a dél-kínai-tengeri területi vitáktól; s amerikai kollégájának, Mike Mullen tengernagynak külön is nemtetszését fejezte ki az ottani hadgyakorlatok miatt. – Ez nem megfelelő idő az Egyesült Államoknak arra, hogy hadgyakorlatokat tartson a Fülöp-szigetekkel és Vietnammal – hangoztatta. (MTI)

Terveket loptak a titkosszolgálattól
Berlin. Eltűntek a német szövetségi hírszerzés (BND) tervezett új berlini központjának titkos építési tervei. A Focus magazin információi szerint a rendkívül érzékenynek minősített és fontos biztonsági információkat tartalmazó dokumentumokat ismeretlen tettesek ellopták, már egy évvel ezelőtt. (MTI)

Holokauszttagadás a püspök bűne
Berlin. Másodfokon 6500 eurós pénzbüntetésre ítélte a regensburgi tartományi bíróság tegnap Richard Williamson holokauszttagadó brit tradicionalista püspököt. A Szent X. Pius Papi Testvériséghez tartozó konzervatív főpap még 2009-ben a regensburgi járásban interjút adott a svéd televíziónak, és abban tagadta a zsidók tömeges lemészárlását, valamint a gázkamrák létezését. XVI. Benedek pápa nem sokkal ezután oldotta fel a Pius Testvériség négy főpapjának kiközösítését. (MTI)

Nagykövetségek szíriai célkeresztben
Damaszkusz. Kormánypárti tüntetők megtámadták és megrongálták az Egyesült Államok, valamint Franciaország nagykövetségét. Az amerikai külképviselet elleni támadás részeként a Robert Ford nagykövetet kutyaként gyalázó feliratot festettek az épület falaira, felhúzták a szíriai zászlót az épületre, végül távoztak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.