Röviden

MTI
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazságtétel
160 évvel kivégzése után megkegyelmezett az utolsó halálraítéltnek a Rhode Island-i kormányzó. Nem tudni, hogy a döntés nyugodalmat hozott-e végre az 1845-ben ártatlanul kivégzett ír bevándorlónak, az ítészek imidzsének azonban minden bizonnyal jót tett.

Földrengés Oroszlánynál
A Richter-skála szerinti 3,7-es erősségű földrengés volt hétfő reggel 8 óra 6 perckor Oroszlánytól 15 kilométerre délkeletre. A rengést még Budapesten is érezni lehetett. Oroszlányban a földmozgás miatt kisebb repedések jelentek meg néhány olyan épületen, amely a januári földrengésben is károsodott és megrongálódott a várgesztesi templom is. Az intézmények zavartalanul működtek, de felmérik az esetleges károkat. Néhány emeletes ház felsőbb szintjén kisebb tárgyak törtek össze. (MTI)

A Lupa-tóba fulladt egy gyerek
Fürdőzés közben elmerült és megfulladt egy fiú a Budakalász melletti Lupa-tavak egyikében tegnap délután. A 13 éves fiú barátjával együtt tiltott helyen fürdött a bányatóban. A gyerek eddig ismeretlen okból elmerült a vízben, s a gyors segítség ellenére életét vesztette. A tragédia körülményeit a szentendrei rendőrkapitányság vizsgálja. A tűzoltóság búvárszolgálatát a szemtanúk riasztották. A búvárok 3 percen belül kihúzták a parttól 8-10 méterre elmerült fiút, akinek az életéért hosszú ideig küzdöttek a mentősök. (MTI)

Baltával randalírozott
Egy férfi baltával randalírozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandráson. Az 52 éves támadó előbb gyerekeket megrémítve ittasan hadonászott baltájával, majd egy buszmegállónak esett, amelyet széthasogatott. A baltás garázdát gyorsított eljárással állítják bíróság elé. (MTI)

Halálos vonatgázolás
Balatonmáriafürdőn halálra gázolt a vonat egy 25 éves férfit tegnap. A fiatalembert a Nagykanizsáról a budapesti Keleti pályaudvarra tartó Adria nemzetközi vonat gázolta el. A baleset körülményei egyelőre nem ismeretesek. (MTI)

Újból tűz volt az otthonban
A vasárnap déli tűzeset után tegnap ismét tűz ütött ki a nagykanizsai Fogyatékkal Élők Integrált Intézményében. Ezúttal a padlásfeljáró lépcsőházában kapott lángra nagyobb mennyiségű papír, emiatt meggyulladt az ajtó is. A bentlakók közül nem sérült meg senki. (MTI)

Diákok buszbalesete
Legkevesebb negyvenegy diák meghalt tegnap, amikor az út menti csatornába zuhant az őket szállító iskolabusz Banglades déli részén. A baleset a fővárostól, Dakkától 240 kilométerre fekvő Mirreszarai településen történt, egy hegyoldalban. Az áldozatok 8–12 éves diákok, akik egy iskolai labdarúgótornáról tartottak hazafelé. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.