Röviden

MTI
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb brit lap is gyanúsított
Egyre duzzad az utóbbi évtizedek legsúlyosabb nagy-britanniai sajtóbotránya: tegnap már az egyik legpatinásabb brit vasárnapi lap, a Sunday Times is illegális információszerzés gyanújába keveredett, mely szerint a Murdoch-sajtóbirodalom brit lapjai által elkövetett hasonló vétségek áldozatai között lehet Károly brit trónörökös és Gordon Brown volt kormányfő is. (MTI)

Csökken az európai bérek értéke
Az Európai Unió tagállamainak többségében az idén csökken a reálbér a német szakszervezeti szövetség hétfőn megjelent elemzése szerint. A 27 tagország közül várhatóan 18-ban csökken a reálbér,
átlagosan 0,8 százalékkal. Magyarország a reálbér változása alapján összeállított lista 21. helyén áll. Az utolsó Románia, ott 2010-ben 4,7 százalékos csökkenést mértek, az idén pedig 4,5 százalékos visszaesés lehet. (MTI)

Kiadható Sanader
Aláírta Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök kiadatási parancsát az osztrák igazságügyi miniszter, így nem áll jogi akadály az előtt, hogy átadják a horvát hatóságoknak. A hazájában korrupcióval vádolt volt kormányfő először tiltakozott az ellen, hogy Horvátországban állítsák bíróság elé. Június 20-án váratlanul visszavonta ezt a beadványát, és gyorsított kiadatási eljárást kért. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.