Röviden

MN
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerékpáros-pályázat
A holland nagykövetség és a Magyar Kerékpárosklub közös rajz-, fotó- és videopályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a kerékpározást mint fenntartható közlekedési módot. A szeptember 1-jéig tartó pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek bemutatják, hogy a 10–14 éves és a 15–19 éves korosztály hogyan képzeli el az ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetét. A fődíj két darab két fő részére szóló amszterdami hétvége. A legjobbnak ítélt alkotásokat az Európa-pontban szeptember 19-én nyíló kiállításon mutatják be. (MN)

Szmogevő tetőcserép
A Boral Roofing cég új tetőcserepe titánium-dioxid-tartalmának köszönhetően képes lebontani a nitrogén-oxid molekuláit, ezzel segít megelőzni a szmoggal kapcsolatos megbetegedéseket. Csaknem kilencven négyzetméternyi cserép egy év alatt megközelítőleg annyi nitrogén-oxidot semmisít meg, amennyit egy autó 17 400 kilométer megtétele során kibocsát. A WHO becslései szerint évente közel 2,4 millió ember hal meg
a légszennyezés miatt. (MN)

Jelentés a méhpusztulásról
Tabajdi Csaba, az Európai Parlament mezőgazdasági bizottságának magyar főtagja bemutatta az Európai Unió méhészeti ágazatának helyzetéről készített jelentését a testület ülésén. A jelentés vizsgálja a méhek romló egészségügyi állapotának okait is, és javaslatokat tesz a probléma kezelésére. Szerinte ehhez európai összefogás kell. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.