Röviden

MN
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatmilliárdot kap a filmalap
Csaknem hatmilliárd forintot kap költségvetési forrásokból a Magyar Nemzeti Filmalap a filmes tartozások megvásárlására és a nemzeti filmipar megújítására egy, a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányhatározat szerint. A kormány 1,5 milliárdot csoportosít át rendkívüli kormányzati intézkedésekre rendelt forrásból, 3,5 milliárdot pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezetátalakítási alapjának előirányzatából kap a filmalap, amely tartozásai rendezésére használhatja fel a támogatást. (MN)

Mesepark épül Szalafőn
Uniós támogatással mesevilág épül az Őrségben. Szalafőn olyan mesepark épülhet fel, ahol tündérekkel, sárkányokkal és vasorrú banyával találkozhatunk, és interaktív programok várják majd a látogatókat. Többek között népmesetúrát, mesekalandokat, filmkészítést, drámajátékot, makettezést és kézművességet is tervez a faluba a projektgazda Népi Mesterségek Műhelye. A csaknem tízezer négyzetméter területű parkban felújítják és erre a célra rendezik be a műemlék parasztházat és hat másik épületet is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.