Röviden

MTI
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közbeszerzés a postánál
Nettó 759,5 millió forint értékű tenderfelhívást tett közzé a Magyar Posta. A cég Magyarország és esetlegesen az Európai Unió tagországai, valamint Oroszország, Ukrajna és Horvátország területén megvalósuló médiatervezésre, PR- és marketing hirdetések megjelentetésére írta ki tárgyalásos közbeszerzését. (MTI)

Elbocsátások az Elcoteqnél
A pécsi Elcoteq 680 fős létszámleépítést jelentett be. Novodarszky Béla, az Elcoteq
Vasasszakszervezet titkára közölte: ennél kisebb mérvű leépítésre számított, és abban reménykedik, hogy a bejelentettnél kevesebb embernek kell távoznia. (MTI)

Rekordszinten Kína devizatartaléka
Kína devizatartaléka júniusban megközelítette a 3200 milliárd dollárt – jelentette be tegnap
a Kínai Központi Bank, amely szerint a tartalék egy év alatt 30,3 százalékkal nőtt, és az elmúlt három hónapban 157 milliárd dollárral emelkedett. A kínai jegybank 277,3 milliárd jüan (42,9 milliárd dollár) értékben vásárolt külföldi devizát júniusban, vagyis
26 százalékkal kevesebbet, mint májusban. (MTI)

Megalakult a Nemzeti Tanács
A kormány az OECD Nemzeti Tanács tegnapi létrehozásával olyan szakmai fórumot teremtett, amely az egyes tárcák és kormányzati háttérintézmények magas szintű képviselete révén lehetővé teszi az OECD-tagság előnyeinek hatékonyabb kihasználását – mondta Hidvéghi Balázs helyettes államtitkár, az OECD Nemzeti Tanács elnöke a tegnapi bejelentés sajtótájékoztatóján. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.