Röviden

MTI
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyári talány
Baltával széthasogatta egy Hernád menti falu buszmegállóját egy 52 éves férfi, olvasható tegnapi lapunkban. Az illető már nem gyerek, közhasznú munkavégzésről aligha lehet szó. Fűtenie nemigen kellett, s ha megártott neki a hőség, ez aligha hűtötte le. Virtuskodásra ott a kocsma… Vajon mi oka lehetett rá?

Tóba fulladtak a hétéves ikrek
Egy hétéves ikerpár fulladt a Stettini-tóba Hegyeshalom közelében tegnap, a helyet ismerők szerint a parti, sekélyebb rész után hirtelen mélyül a meder. A fiúkat egy horgász figyelmeztette, hogy itt tilos a fürdőzés. A gyerekek mégis a vízbe indultak, és szinte azonnal elmerültek. (MTI)

Indonéziában elfogott csaló
Nemzetközi elfogatóparancs alapján hoztak haza egy 10 milliós csalás gyanújával körözött magyar nőt Indonéziából, Bali szigetéről. H. Évát azzal gyanúsítják, hogy 2005-ben két embert rávett arra: hamis okiratok alapján a saját nevükben hitelszerződéseket kössenek négy autó megvásárlásának finanszírozására, majd a járműveket adják át egy harmadik embernek. Indonézia először ad ki Magyarországnak körözött személyt. (MTI)

Magyarok halála Horvátországban
Egy hónap alatt három magyar halt meg Horvátországban; egy 54 éves férfi Rijeka közelében felhevült testtel ugrott a tengerbe, s emiatt végzetes infarktust kapott. A dalmáciai Podgorában egy 72 éves magyar férfi a szállodai szobájában természetes halállal hunyt el. Egy 36 éves motoros Dubrovnikban szenvedett halálos motorbalesetet, valószínűleg túl gyorsan közlekedett, a tragédiát a férfi motorostársa kamerával rögzítette. (MTI)

Hamisítók
Európai hitelkártya-hamisító hálózatot számolt fel a napokban a spanyol, olasz, bolgár, lengyel és német rendőrség, az amerikai titkosszolgálatok és az Europol, 61 embert őrizetbe vettek. A bűnbanda tagjai a gyanú szerint 15 ezer hitelkártyát hamisítottak, hetente 150 ezer eurót szereztek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.