Röviden

MN
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazaárulást emleget a Jobbik
Hazaárulásnak minősül, hogy a parlamentben a kormánypártokban nem volt meg a politikai bátorság és akarat a Kossuth téri Károlyi Mihály-szobor és a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolításához – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Staudt Gábor és Novák Előd, a Jobbik két parlamenti képviselője. Az Országgyűlésben hétfőn este tartott, név szerinti szavazáson – 39 igen és 307 nem szavazattal – a honatyák elutasították a Jobbik javaslatát arról, hogy a Parlament előtti Kossuth tér rendezésével egy időben távolítsák el
az emlékműveket. (MTI)

Gyermekbarát tévés piktogram
A nézők véleményét kéri a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatanácsa egy új televíziós piktogram bevezetéséhez, amely a gyermekbarát tartalmak védjegye lehetne.
A médiatanács várhatóan a jövő héten hoz döntést a hat éven aluliaknak nem ajánlott tartalmak besorolásáról szóló ajánlásáról. Az új kategóriáról a Mediatanacs.blog.hu-n lehet szavazni három – egy kisfiút, egy macit és egy kutyát ábrázoló – képre július 18-ig. (MTI)

Az ombudsman a guberálás jogáért
Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint a guberálás szabálysértéssé nyilvánításával és szankcionálásával a józsefvárosi önkormányzat aránytalanul korlátozta a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek jogait. Az ombudsman felkérte a VIII. kerületi képviselő-testületet, hogy 60 napon belül vizsgálja felül és helyezze hatályon kívül a kifogásolt rendelkezéseket. Az ügyben egyébként szeptemberben helyi népszavazást is tartanak. (MN)

Cél a szülőföldön maradás támogatása
A Bethlen Gábor Alap elsődleges célja a szülőföldön maradás támogatása – emelte ki Vizi E. Szilveszter az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága tegnapi tanácskozásán. A kuratórium elnöke elmondta azt is, hogy az alap 12 milliárd forinttal gazdálkodik, és külön pályázati lehetőség van a diaszpórában élőknek. – Teljesen átláthatóvá tesszük a pályázati rendszert, és szigorúan ellenőrizzük majd a források felhasználását, elszámolását – hangsúlyozta az ülésen Vizi E. Szilveszter. (MTI)

Vizsgálják a „húsvéti utaztatást”
Gyöngyöspatára kihelyezett üléssel, majd ezt követően a titkosszolgálati vezetők zárt körű meghallgatásával kezdheti érdemi munkáját az úgynevezett egyenruhás bűnözés és a Heves megyei településen történt „húsvéti utaztatás” feltárására létrehozott parlamenti eseti bizottság. Valószínűleg mások mellett meg kell jelennie a testület előtt Vona Gábornak, a Jobbik és Schiffer Andrásnak, az LMP képviselőcsoportja vezetőjének, valamint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőinek, illetve László Attilának, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület elnökének. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.