Röviden

MTI
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdetnek szerbverés
A hétvégén rajtoló sanghaji „vizes”-vb előtt a magyar férfi vízilabda-válogatott Szingapúrban felkészülési mérkőzésen 12-11-re verte a vb-címvédő Szerbiát. Női nemzeti gárdánk Perthben 14-9-re kikapott Ausztráliától. (MTI)

Új soproni tréner
A volt válogatott irányító, edzőként korábban Debrecenben, Szolnokon, legutóbb pedig Pakson dolgozó Horváth Imre lett a Soproni KC férfi kosárlabdacsapatának új szakvezetője, szerződése egy plusz egy évre szól. (MTI)

Csehek Jerevánban
A cseh Viktoria Plzen 4-0-ra nyert az örmény Pjunik jereváni otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának 1. mérkőzésén. (MTI)

Ramos, Pepe marad
A Real Madrid labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Sergio Ramos 2017-ig, Pepe pedig 2016-ig meghosszabbította szerződését a spanyol királyi klubbal. Korábban mind a két játékost szóba hozták már más klubokkal a nyáron: Sergio Ramost Maiconért cserébe adták volna az Internazionalénak, míg Pepét a Chelsea nemrég kinevezett portugál szakvezetője, André Vilas-Boas látta volna szívesen új csapatában. (MTI)

Fischer visszatér?
Régi-új vetélytársa akadhat a magyar női kajakosoknak a londoni olimpián, újabb visszatérésre készül Birgit Fischer. A nyolc ötkarikás aranyérmet szerzett, 49 éves német legenda hat évvel ezelőtt tette le a lapátot, ám a Die Weltnek adott, tegnap megjelent interjújában elmondta: azt tervezi, hogy a 2012-es játékokon ismét megméreti magát. (MTI)

Első szakaszsiker
A német Andre Greipel pályafutása első Tour de France-szakaszát nyerte a francia országúti kerékpáros-körverseny tegnapi, Aurillac és Carmaux közötti, 161 km-es 10. etapján, összetettben a hazai Thomas Voeckler áll az élen. Szintén Tour-hír, hogy bár nem ismeri el vétkét, csapatával együtt visszalépett az orosz Alekszandr Kolobnyev, akinek tiltólistás, de azonnali felfüggesztést nem „okozó” vízhajtót mutattak ki a vizeletmintájában. (MTI)

Gallov Rezső: 75!
Ma ünnepli 75. születésnapját Gallov Rezső sportújságíró, író, korábbi vízilabdázó, játékvezető, edző, állami hivatalnok, sportszövetségi vezető. Vízilabdázóként Szegeden, Szolnokon, a Honvédban és a Csepel Autóban játszott, volt a hazai úszószövetség főtitkára, a kanadai vízilabda-válogatott igazgatója, 1990 és 96 között az OTSH elnöke, a MOB alelnöke, 1960 és 2000 között, megszakításokkal a Nép-, majd Nemzeti Sport (fő)munkatársa. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.