Röviden

MTI
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pozsony nem ért egyet Budapesttel
Pozsony. A szlovák külügyminisztérium szerint Budapestnek továbbra is más a véleménye a szlovák–magyar állampolgárságot szabályozni hivatott kétoldalú megállapodás tervezetéről, mint Pozsonynak, ezért újabb tárgyalásokat tart szükségesnek. A tárca tegnapi közlése szerint ez derült ki abból a levélből, amelyet Németh Zsolt magyar külügyi államtitkártól kapott Pozsony hétfőn. (MTI)

„Bűnös eszközökkel” dolgozó brit lapok
London. Gordon Brown volt brit miniszterelnök azzal vádolta meg tegnap Rupert Murdoch sajtómágnás lapjait, hogy bűnös eszközökkel szereztek róla személyes információkat. „A The Sunday Times a jelek szerint hozzáfért a bankszámlámhoz. Hozzáfértek a dossziéimhoz is, köztük az ingatlandoszsziékhoz” – mondta Brown a lapnak arra a cikkére utalva, amely szerint Brown állítólag áron alul vett lakást. Murdochnak vasárnap be kellett zárnia legnépszerűbb lapját, a News of the Worldöt egy telefonlehallgatási botrány miatt. (MTI)

Elutasították Irán ajánlatát
Bécs. Irán hajlandó szorosabban együttműködni a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ), de csak azzal a feltétellel, ha az ENSZ-szerv beszünteti az iráni atomprogram vizsgálatát – közölte az iráni külügyminiszter tegnap Bécsben. A NAÜ az ajánlatot elhárította. (MTI)

Amerikai támadás Pakisztánban
Iszlámábád. Csaknem 50 ember halt meg hétfő éjjel és tegnap hajnalban Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal határos részén feltehetőleg amerikai pilóta nélküli repülőgépekkel végrehajtott öt rakétatámadásban. Pakisztán kivonhatja csapatait az afganisztáni határ mellől, amennyiben az Egyesült Államok visszatartja a neki szánt katonai segélyek egy részét – mondta tegnap Ahmed Muhtár védelmi miniszter. Washington ugyanis elégedetlen Iszlámábád szélsőségesek elleni harcával. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.