Röviden

MTI
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új állások támogatással
A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatának egyik legnagyobb nyerteseként 224 millió forintot kap százhúsz új munkahely létrehozására a Zala Baromfi-feldolgozó Kft. A cég támogatási szerződését a beruházás pacsai helyszínén tegnap írták alá. Czomba Sándor, a tárca államtitkára ez alkalommal elmondta: a minisztérium összesen ötmilliárd forintnyi pályázati forrást hirdetett meg több mint háromezer új munkahely létrehozásának támogatására és mintegy ötezer meglévő álláshely megóvására. (MTI)

Kevesebbet tankolunk
Az első negyedévben 5,3 százalékkal csökkent a benzinfogyasztás az egy évvel korábbihoz
képest, miközben a gázolajé 1,7 százalékkal emelkedett.
A Magyar Ásványolaj-szövetség adatai szerint a töltőállomásokon az első három hónapban 283,1 millió liter benzin és 351,1 millió liter gázolaj fogyott. (MTI)

A franciáknak nem kell Strauss-Kahn
Elegük lett a franciáknak Dominique Strauss-Kahn ügyéből: nyolcvan százalékuk szerint a média túl sokat foglalkozik a Nemzetközi Valutaalap nemi erőszakkal megvádolt volt vezérigazgatójának New York-i büntetőügyével, és 61 százalékuk nem szeretné, ha a szocialista politikus elnökjelöltként vagy aktív politikusként térne vissza az országba – derül ki egy tegnap közölt felmérésből. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.