Súlyos incidens a budapesti repülőtéren

Munkatársunktól
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) munkatársai tegnap a becsekkolás után, az átvizsgáláskor megaláztak egy fiatal lányt. Az ötgyermekes magyar család amszterdami átszállással utazott nyaralni, s a 18 éves diákot a BA két munkatársa, egy nő és egy férfi kutatta át. Detektorral az egész testét megnézték, a hajába túrtak, elöl-hátul benyúltak a nadrágjába és a melltartójába, majd megkérdezték, hová utazik. Miután a lány megmondta, hogy Amszterdamba, a férfi odaszólt neki: A piros lámpás negyedbe, mi? Miután a családfő értesült az esetről, felelősségre vonta a megjegyzést tévő férfit, aki elismerte az esetet, s azzal védekezett, neki ez jut eszébe Amszterdamról. A családfő kérésére odaérkezett a felettese is, aki azonban nem értette, miért jelent gondot a megjegyzés, végül szóban megfeddte munkatársát.
Lapunk megkérdezte a BA szóvivőjét, Hardy Mihályt, hogy milyen intézkedést kívánnak tenni az ügyben, illetőleg hogyan kívánják elkerülni, hogy a jövőben munkatársaik ily módon alázzák meg az utazókat. A szóvivő szabadságára hivatkozva mára ígért választ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.