Surján: Kevés a pénz, amit az EB javasol

2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Surján László néppárti európai parlamenti képviselő Fából vaskarika: kevesebb pénzből több Európa címmel kiadott nyilatkozatában bírálta tegnap az Európai Bizottságot, amiért ez a 2014 és 2020 közötti időszakra „jelentős visszalépést tervez a kiadások területén” – a gazdasági válságra hivatkozva. A képviselő az Európai Parlament költségvetési bizottságának kifejti: „Az előzetes nyilatkozatokkal ellentétben az Európai Bizottság nem állt az Európai Parlament mellé, s feláldozta a hatékony európai politika lehetőségét a tagállami költségvetések oltárán. Az Európai Bizottság a kötelezettségvállalásokat – írja Surján László – a 27 uniós tagállam nemzeti összjövedelmének 1,12 százalékáról jelentősen szűkíti, és ezentúl csak 1,05 százalék állna rendelkezésre.
Az uniós ügyekre szakosodott European Voice hetilap csütörtökön megjelent száma címoldalán közölt egyetlen cikke viszont arról ír, hogy az Európai Bizottság 5,04 százalékkal növelni akarja az EU 2014–2020-as költségvetését úgy, hogy a növelést elrejti. Ugyanis ha a rejtett tételeket is belefoglalnák a névlegesen csökkentett összegbe, akkor az 11 százalékos növekedést jelentene a 2007–2013-as időszak költségvetéséhez képest. A lap tételesen felsorolja azokat a több milliárd eurós projekteket, amelyeket a bizottság ki akar venni a költségvetésből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.