Tíz intézményt vesz át az egyház

Munkatársunktól
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz iskola és óvoda működtetését veszi át a következő tanévtől a szeged–csanádi egyházmegye – jelentette be Kiss-Rigó László püspök tegnap. Elmondta azt is: így négy megye területén összesen 23 intézményt működtet majd az egyházmegye, az iskolák és az óvodák pedig összesen 6500 gyermeket látnak majd el.
A szociális intézmények hálózata ettől a hónaptól a hódmezővásárhelyi gondozási központtal, a támogatószolgálattal és a hajléktalanok egyesített szociális intézményével bővült. Szeptembertől átveszik a középsúlyos értelmi fogyatékosok nevelésével foglalkozó Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskolát is. A vásárhelyi intézmények mintegy háromszáz gondozottat látnak el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.