Újabb hőségriasztást adtak ki országszerte

Hírösszefoglaló
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a kánikula, az országos tiszti főorvos mától péntekig első, illetve másodfokú hőségriasztást rendelt el Magyarország egész területére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ugyanis a tegnapi enyhülés csupán átmeneti volt, csütörtökön az ország nagyobb részén a napi középhőmérséklet elérheti a 28, de akár a 30 Celsius-fokot is – adta hírül honlapján az Országos Tisztiorvosi Hivatal. Nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy a melegben fogyasszon a szokásosnál jóval több folyadékot, és 11–15 óra között csak leégéstől védő öltözetben, azaz sapkában, napszemüveggel menjen tűző napra, valamint használjon napozókrémet. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a szívbetegségekben és magas vérnyomásban szenvedők, a fogyatékkal élők és azok, akik szabadban vagy zárt térben nehéz fizikai munkát végeznek. A tisztiorvosi szolgálat kéri, hogy csak kora reggel vagy késő este sportoljanak, ne hagyjanak kisgyermeket vagy állatot bezárt autóban, a közlekedők pedig vegyék számításba, hogy csökken a koncentrációs képesség. Az állatoknak adjanak több vizet, a kutyákat ne kössék ki a napra.

Viharkárok. Debrecenre pusztító vihar csapott le hétfőn éjszaka, három ember súlyosan megsérült. A távirati iroda jelentése szerint egy 60 év körüli hajléktalan férfit az erős szél elsodort, medencecsonttörést szenvedett, két idős hölgy pedig a combján sérült meg, amikor a víz elvezetésén dolgozott. Körülbelül 30 ezer fogyasztónál hosszabb-rövidebb ideig szünetelt az áramellátás. Sokan kerültek bajba a Balatonnál is hétfőn, az erős szélben gumicsónak sodródott el, és vízen rekedt hajósok, szörfösök, vízibiciklisek kértek segítséget a vízi rendőröktől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.