Várhatják az amerikaiak a first ladyt

Munkatársunktól
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap rendezték a Németországban zajló női labdarúgó-vb elődöntőit. Még ezek előtt nyilvánosságra került, hogy ha az amerikai válogatott bejut a fináléba, akkor azt valószínűleg a helyszínen tekinti majd meg Michelle Obama, az Egyesült Államok elnökének felesége. – A nagykövet az amerikaiak legutóbbi meccse után azt mondta nekem, a first lady azon gondolkodik, hogy ideutazik a döntőre – mondta Steffi Jones, a vb szervezőbizottságának vezetője.
Nos, lehet rendelni a repülőjegyet, ugyanis az amerikai gárda tegnap Mönchengladbachban 3-1-re legyőzte Franciaországot. Már a 9. percben vezetést szerzett egy mintaszerű baloldali akció végén, Cheney révén. A francia hölgyek nem estek kétségbe (pedig 1990 óta nem győzték le a riválist), többször megdolgoztatták Solo kapust, Bompastor pedig a felső lécet találta telibe. A szünet után nem sokkal sikerült egyenlíteni, Bompastor most gyengébben lőtt, de Solo elnézte a labdát (55. perc, 1-1). A kiegyenlített csatát aztán a Brazília elleni emlékezetes negyeddöntő hőse, Wambach döntötte el, aki szokása szerint fejjel talált a hálóba a 79. percben, majd Morgan bebiztosította az amerikai diadalt (82. perc, 3-1).
Az Egyesült Államok világranglista-vezető női futballválogatottja korábban két vb-címet szerzett (1991, 1999), a harmadikat vasárnap este söpörheti be a svédeket magabiztosan, 3-1-re legyőzött japánokkal szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.