Visegrádi példa Macedóniában

Munkatársunktól
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt az idő, hogy a szavakat tettekre váltsuk, ugyanúgy, ahogyan azt a visegrádi négyek – Lengyelország, Magyarország, Csehország, és Szlovákia – is teszi – adta meg az alaphangot Gjorge Ivanov macedón elnök, mielőtt tegnap vendégül látta albán, montenegrói és koszovói kollégáját. A macedóniai Ohridban megtartott harmadik regionális államfői találkozón a négy ország elnöke megerősítette, a térség közös stratégiai célja az euroatlanti integráció felgyorsítása, a regionális együttműködés elmélyítése, a kétoldalú kapcsolatok szorosabbá tétele.
Az MIA macedón hírügynökség szerint a tegnapi megbeszélésen Ivanov a jelenlegi politikai helyzet mellett az infrastrukturális fejlesztésekről, útépítésekről, az energiahálózatok összehangolásáról és a szervezett bűnözés elleni harcról is tárgyalt Bamir Topi albán, Filip Vujanovic montenegrói és Atifete Jahjaga koszovói elnökkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.