A harmadik helyre szorult az MSZP

Munkatársunktól
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összes megkérdezett körében a kormánypártok támogatottsága 40 százalék, míg az MSZP és a Jobbik a magyarok 11-11 százalékát tudhatja szimpatizánsainak körében – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Heti Válasz számára készült közvélemény-kutatásából. Ugyan valamelyest csökkent az elmúlt hónapban a kormánypártok népszerűsége, de ha most vasárnap lennének a választások, tíz szavazatból hatot még mindig a Fidesz– KDNP kapna.
Az aktív szavazók pártszimpátiája szerint még nagyobb a Fidesz–KDNP előnye, a szavazók 58 százalékát tudhatja a háta mögött. A Jobbik hibahatáron aluli mértékben ugyan, de megelőzte az elmúlt hónapban a Magyar Szocialista Pártot, egy most vasárnap rendezett választáson a radikális párt a leadott voksok 18, míg az MSZP csak 16 százalékát szerezhetné meg.
Az LMP esetleges LMP– MSZP– Jobbik összefogásról szóló javaslata hozzájárulhatott ahhoz, hogy az elmúlt hónapban a párt népszerűsége az összes megkérdezett körében hétről három százalékra, a választási részvételét biztosra ígérő aktív szavazók körében pedig tizenegyről hétre csökkent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.