Ámokfutó gyilkos Ohióban

Családi veszekedés után kezdett ámokfutásba egy férfi az egyesült államokbeli Ohióban. A Copleyben történt lövöldözésnek hét halálos áldozata van, köztük egy tizenegy éves gyerek. Szemtanúk szerint az elhunytak közül többen a megölt élettárs rokonai voltak.

Hírösszefoglaló
2011. 08. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi idő szerint vasárnap kezdett ámokfutásba egy férfi az Ohio állam északkeleti részén fekvő Copley kisvárosban. A rendőrség egyelőre úgy véli, hogy családi vita válthatta ki a gyilkosságsorozatot. Nem sokkal délelőtt 11 előtt kezdődött el a csendes városkában a rémálomszerű eseménysorozat. Szemtanúk beszámolói szerint az egyik helyi férfi összeveszett a barátnőjével, majd átment a pár otthonával szemközti házba, és lelőtte az ott lakó idős házaspár mindkét tagját, valamint a háznál parkoló kocsiban ülő unokájukat és annak utastársát. Ezek után visszatért saját otthonába, ahol végzett barátnőjével. Ismét kijött, majd a fegyverével többeket üldözőbe vett, és egy további embert lelőtt. Kicsit távolabb betört egy otthonba, ahol többen elrejtőztek a tettes elől. Ebben a lakásban végzett utolsó áldozatával. Végül a helyszínre érkező rendőrökkel tűzharcba keveredett, és a hatóság emberei agyonlőtték.
Egyelőre nem lehet tudni pontosabb részleteket arról, hogy miért robbant ki a vita a férfi és élettársa között. Szemtanúk szerint az ámokfutó barátnőjének testvérével és több kiskorúval is végzett. A hatóság bejelentette, hogy mindaddig nem hozzák nyilvánosságra az elhunytak, illetve a tettes nevét és korát, amíg az érintett családokkal nem közölték a tragédia hírét. Arról sincsenek pontos információk, hogy a sebesültek milyen állapotban vannak. Helyi híradások szerint a szomszédok korábban is mogorva, barátságtalan embernek ismerték meg a tettest, aki rendszeresen szerelte kocsiját a háza előtt, de sohasem köszönt senkinek – olvasható az AP jelentésében. A 14 ezer lakosú városkát nagyon megrázták a történtek. Vasárnap este a lakosok közös imát és virrasztást tartottak az életüket vesztett szomszédokért.
Legutóbb hasonló bűncselekmény az Egyesült Államokban július 8-án, a Michigan állambeli Grand Rapidsban történt – idézte fel a távirati iroda. Akkor egy 34 éves férfi két házra is tüzet nyitott. Az egyik helyen két nőt és egy tízéves kislányt, a másikon pedig három nőt és egy férfit lőtt agyon, köztük a lányát és volt barátnőjét is. A férfi elmenekült, majd magával is végzett. Néhány héttel korábban, június 3-án az arizonai Yuma városban öt embert agyonlőtt, egyet pedig súlyosan megsebesített egy 73 éves férfi, aki azután magát is megölte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.