Augusztus 20.: díszkivilágítás, Gripen-parádé

Hírösszefoglaló
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új díszkivilágítást kap a Parlament épülete augusztus 20-tól, amit hivatalosan az ünnepi tűzijáték után láthatnak majd először az érdeklődők – ezt a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár jelentette be. Kovács Zoltán elmondta: az új világítás – két évvel a Parlament dunai homlokzatának felújítása után – végre méltó formában emeli ki a főváros, az ország ékességét. A díszkivilágítás főpróbája augusztus 16-án este lesz. A beruházás nettó 485 millió forintból valósult meg.
Az államtitkár az augusztus 20-i programokról szólva elmondta: szombat délután két órakor kezdődik az ünnepi parádé a Magyar Honvédség szállítóhelikoptereinek és Gripen-kötelekének Duna feletti átrepülésével. Ezután „történelmi hajók” indulnak a Margit hídtól a Lánchíd felé. A hajók „díszletezése” öt történelmi korszakot elevenít majd fel: Szent István korát, a reneszánszt, a reformkort, a századforduló szecesszióját és napjainkat. Ezzel egy időben motorcsónakok jelennek meg Magyarország nemzeti lobogójával a fedélzetükön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.