Augusztusban döntenek

A közszolgálati életpályamodellek összehangolásáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) jóváhagyta az érintett tárcák által kidolgozott, egyes életutakhoz kapcsolódó ágazati személyzeti stratégiákat – tudtuk meg.

Szilágyi Richárd
2011. 08. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köztisztviselők, a rendvédelmi és a fegyveres dolgozók, illetve a hivatásos és szerződéses állományú katonák életpályamodelljének egységes javaslatáról várhatóan augusztus 31-én tárgyal majd a kormány – mondta lapunknak egy kormányzati tisztviselő. Amint arról június 29-én elsőként beszámoltunk, a közigazgatási, a nemzetgazdasági, a külügyi, a belügyi és a honvédelmi tárcának július 31-ig kellett elkészíteni az egyes életutakhoz kapcsolódó ágazati személyzeti stratégiákat. Ez a határidő előtt megtörtént, a KIM pedig jóváhagyta ezeket a modelleket. Amennyiben a kormány jóváhagyja a Navracsics Tibor által vezetett minisztériumban összedolgozandó egységes anyagot, akkor a tervek szerint szeptember elején sor kerülhet a szakmai, és érdek-képviseleti egyeztetésekre is. – Így ősszel a parlament elé kerülhet az egységes modellről szóló törvényjavaslat – közölte forrásunk.
Szintén a Magyar Nemzet számolt be elsőként a 140 ezer ember életútjának egységesítéséhez szükséges konkrét kapcsolódási pontokról. A birtokunkba került kormányzati előterjesztés alapján július 9-én írtuk meg, hogy a kabinet várhatóan négy fő karrierút bevezetését javasolja. A „katona típusú” köztisztviselők a végrehajtással, míg a „mérnökök” a tervezéssel foglalkoznának, az „ügyvédek” pedig tulajdonképpen a „vezetők” bizalmasai lennének.
Ez nem a végleges struktúra, de kiindulási alapot jelent az egységes elemzési folyamat kialakításában – idéztük korábban az anyag készítőit. Úgy tudjuk, hogy a korábbi tervekben még az szerepelt, hogy további fokozatok beépítésével körülbelül kétszáz munkakört hoznak létre. Információink szerint az egységesített végleges javaslatban ennél kevesebb szerepel majd. A tervezett változtatások a munkaköralapú rendszerre való átállást szolgálják, amelynek egyik célja az, hogy az illetményrendszer alapját képező illetményalap összegét öszszekapcsolják a makrogazdasági tényezők – GDP, államadósság, infláció – alakulásával. Annyit tudunk fizetni, amennyit teljesít az ország – indokolta a változtatások irányát kormányzati forrásunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.