Az egyenruhák megszállottja

2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egybehangzó vélemények szerint Anders Behring Breivik csendes, visszahúzódó ember volt, aki a tragédia óta eltelt időben előkerült adatok szerint igencsak aktív volt több területen. Sokat utazott Európában, voltak barátai több országban. Iskolatársai és munkatársai semmi érdekeset nem mesélnek róla. Azt tudni lehet, hogy Londonban született, és egyéves volt, amikor elváltak a szülei. Ő hazatért Oslóba anyjával, apja nem játszott komolyabb szerepet később az életében.
A jelek szerint igazából az internetes fórumokon volt otthon, 1500 oldalas kinyilatkoztatását is ott lehetett elolvasni. Fenn volt a Facebookon, volt Twitter-oldala, és szeretett lövöldözős játékokkal játszani, valamint az internetes World of Warcraft nevű online szerepjátékkal foglalkozni. Utolsó 17 Twitter-üzenetében különböző trance-dalokat küldött fel oldalára. Érdekes az a négy kép is, amely a médiában látható. Ezek egyikén egy lőfegyverrel áll, másikán vegyvédelmi öltözetet visel, a harmadikon tiszti díszegyenruhát öltött magára, a negyedik pedig egy szabadkőműves-egyenruha. Egyelőre nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy valamely szabadkőműves-páholy tagja lehetett volna, bár hosszú írásában megemlíti, érdeklődik a titkos társaság iránt. Ugyancsak az egyenruhák iránti szenvedélyét – és zavaros személyiségét – jelzi, hogy az Utoya-szigeten is egy rendőri egyenruhát viselt, és a bíróságon is egyenruhában akart megjelenni.
Önmagát kereszténynek és konzervatívnak nevezte meg a Facebookon. Elutasítja az iszlámot, mint az Európára leselkedő legnagyobb veszélyt. Példaképei a római pápa és Vlagyimir Putyin.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.