Az új világrend

2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Száz évre előre megtervezte a gyilkos, milyen lépéseket kell tenni ahhoz, hogy Európa erős és független legyen a külső befolyásoktól – derül ki sokat emlegetett, 1500 oldalas írásából. Ennek legfontosabb elemét a mozlimok kiűzésében látta, s részletesen leírta, hogyan képzeli el a jövőt. Hangsúlyozottan háborús lépésekről van szó, minden problémát erőszakkal oldana meg, emellett Anders Breivik láthatóan kifejezetten célravezetőnek tartja különböző népek ide-oda deportálását.
Amikor Breivik szerint az idő eljön, és az oroszok segítségével sikerül megvalósítani a függetlenséget, elkezdődhet a mozlimok nagyarányú kiűzése. Az európai cigányságot a férfi úgy mentené meg a szerinte elkerülhetetlen erőszaktól, hogy saját államot ad nekik Kelet-Anatóliában, amelyet „felszabadítunk az évszázad vége felé”. Európa jövője szerinte teljes mértékben összefonódik Oroszországéval, a jövendő európai szövetsége egy „hatalmas, egységes kultúrájú Európa” volna. Az iszlám országokat elszigetelné, amíg a vallás meg nem szűnik létezni, újjáalkotná a maronita (Közép-Libanon), a kopt (Sínai-félsziget) és az asszíriai (Észak-Libanon) nemzeteket, s kiterjesztené Izrael határait Ciszjordániára és a Gázai övezetre is. Törökország elveszítené az egész európai területét, s az ázsiai tengerpartját is Görögország javára, az óriásira növelt Örményország megkapná Kelet-Törökországot. A palesztinokat Szíriába száműzné.
Szerbia újra megnőne, hiszen Boszniát és Koszovót ismét megkapná, Albánia népe viszont rosszul járna, az új Keresztény Albánia név sokat sejtet. Breivik tervei szerint ez az állam lenne a Balkán hivatalos tranzitközpontja, ahonnan elindulnának a deportálások kelet felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.