Diana Nyad feladta

Hírösszefoglaló
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonkilenc órányi úszás után feladta tegnap a Floridai-szoros átúszásának kísérletét a vasárnap óta úton lévő Diana Nyad, aki a világon elsőként cápaketrec nélkül akarta megtenni a 166 kilométeres távot – derült ki egy Twitter-bejegyzésből. „Vége van. A körülmények együttállása nem teszi lehetővé a biztonságos folytatást” – írta a közösségi portálon Elaine Lafferty, aki Nyad blogja szerint a kísérőhajók egyikén utazik. Lafferty szerint részben az erős tengeri szél és a kedvezőtlen áramlatok kényszerítették rá a nehéz döntésre a 61 esztendős Nyadot. A nő vasárnap este vágott neki a távnak Havannából, és ma akarta elérni a Florida állambeli Key West partjait. A korábban hosszútávúszóként világsikereket elérő Nyad harminc évvel ezelőtt befejeződött élsportolói pályafutása idején számos rekordot állított fel: 1975-ben kevesebb mint nyolc óra alatt úszta körbe Manhattan szigetét, míg 1979-ben 165 kilométert úszott a Bahamákhoz tartozó Biminitől egészen Floridáig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.