Döbbenetes kijelentések a Magyar Szigeten

Zajlik a fajok háborúja, a Betyársereg tagjainak el kell jutniuk arra a szintre, hogy egy gépkarabély elsütőbillentyűjét meg tudják húzni, ha más bőrszínű embert látnak – erről Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője beszélt a Magyar Szigeten. A fiatalember barátja, Zagyva György Gyula jobbikos honatya nem határolódott el Tyirityántól. A politikus érdeklődésünkre kifejtette, a világ belátható időn belül összeomlik, ők pedig erre fel vannak készülve.

Török László
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan emberek kellenek, akik valamilyen szinten az életükkel már leszámoltak – mondta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által rendezett Magyar Szigeten Tyirityán Zsolt, aki előadásában a gerilla-hadviselésről beszélt. A harmincas évei elején járó fiatalember szerint ugyanis három következménye lehet annak, ha valaki csatlakozik az általa vezetett Betyársereghez: rövid időn belül börtönbe jut, lelövi a terrorelhárítás, vagy győzelemre viszik a szabadságharcot.
Tyirityán a Betyársereg vezetőjeként még 2009 júniusában részt vett a nemzeti radikálisok szegedi tanácskozásán Vona Gábor társaságában. A Jobbik-elnök akkor arról beszélt, hogy össze kell hangolniuk a nemzeti szervezetek munkáját akkor is, ha a szervezetek között vannak nézetkülönbségek.
Tyirityán – akinek előadásáról az ATV.hu számolt be – közölte, aki be akar lépni a szervezetbe, annak először is le kell számolnia a fogyasztói társadalom okozta lustasággal, egoizmussal és hedonizmussal, hogy esélye legyen arra, hogy „szabadságharcos vagy önfeláldozó mártír” váljon belőle. A főbetyár a Magyar Szigeten kijelentette, el kell jutni oda, hogy „egy gépkarabélynak az elsütőbillentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszínt lát”. Tyirityán kijelentette, hogy a fajok háborúja zajlik, ezért a Betyársereg tagjainak „újra agreszszívvá, erőszakosakká, szikárakká, mohókká, szinte fenevadakká” kell változniuk. Előadása szerint ugyanis másképp nem lehet megvédeni „saját értékeinket”. Tyirityán úgy vélte, eljöhet az idő, amikor izraeli tankok jönnek Magyarországra, és akkor arra is fel kell készülniük, hogy lelőjenek „egy rohadt, tetves zsidót”. Szerinte az ember csak akkor tud hatékonyan harcolni, vagy ahogy egy helyütt fogalmazott, „akkor tud valóban ölni”, ha nincsenek benne kételyek, „életben és gondolkodásban egybe van rakva”. A Betyársereg vezetője bemutatta szervezete egy tagját is, Dér Zsoltot, aki délszláv háborús veterán, és a kilencvenes években Szentlászlónál harcolt. Tyirityán társáról elmondta, miután „Boszniába terelődött a harc, ő akkor is visszament, de akkor már nem a magyarság védelmében, hanem gyilkolni akart, és ezért is megérdemel egy tapsot”. Dér Zsolt is tartott egy beszédet a cigányság és a nem cigányok között várható konfliktusokról. Úgy vélte, hogy a „fehér lakosság” egy idő után különböző faji alapon szerveződő önvédelmi csoportokat fog létrehozni. Dér szerint a rendfenntartó erők ezen csoportok ellen lépnek majd fel terrorizmusra hivatkozva, és erre a rendőrség már készül is. – Hiszen létrehozták a TEK-et, ami nem más, mint Orbán Viktornak és Pintér Sándornak a magyar gárdája, csak kicsit jobban felszerelve és nyugati támogatással – mondta Dér Zsolt a Terrorelhárítási Központra utalva.
Megkerestük a Magyar Szigetet szervező HVIM tiszteletbeli elnökét, Zagyva György Gyulát, hogy kommentálja a rendezvényen történteket. A Jobbik-frakció tagjaként az Országgyűlésben politizáló képviselő kijelentette, nem fog elhatárolódni Tyirityántól, már csak a bajtársiasság miatt sem, hiszen a Betyársereg vezetője a barátja. Hozzátette: „ha az Atyaúristen kérne, akkor sem határolódnék el tőle, azért pedig végképp nem fogok, mert pár liberálisnak – akik a létezésünket sem viselik el – nem tetszik az, amit csinálunk”. Kijelentette, a szövegkörnyezetből kiragadott mondatokról van szó, de még ezek sem merítenek ki büntetőjogi kategóriát. A politikus szerint belemagyarázás az, hogy Tyirityán gyilkolásra szólított volna fel, ő ugyanis egy jövőbeli fikcióról beszélt csak. – Belátható időn belül összeomlik ez a világ, mi erre fel vagyunk készülve – nyilatkozta Zagyva.
A Jobbik lapzártánkig nem reagált Tyirityán és Zagyva kijelentéseire.

Meghiúsult demonstráció. Nem engedte be a budapesti Sziget Fesztiválra az előzőleg a HVIM nevében demonstrációt bejelentő férfit a biztonsági szolgálat. A Hajógyári-szigetre a tüntetés bejelentője, Gyimesi Zoltán próbált meg bejutni tegnap reggel, de a biztonsági szolgálat jegy hiányában visszafordította. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.