Dokufilm Kittenberger örökségéről

R. Kiss Kornélia
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kittenberger Kálmánról szóló alkotás, a Veszprém Televízió stábjának Kelet-Afrika vándora voltam című dokumentumfilmje nyerte el a hét végén zajlott pusztaszeri országos természetfilmmustra vadászati kultúra kategóriában adományozott díját. A film tavaly nyári megjelenése óta már a Helyi Televíziók Országos Egyesületének Helyi Érték Díját és a Kittenberger Kálmán-sajtódíjat is megkapta, de a friss elismerés kiemelten fontos az alkotók számára. – A vadászati kultúrának fantasztikus hagyományai vannak Magyarországon, hatalmas kincs ez az örökség, amely az elmúlt időszakban sajnos veszített az értékéből. Szerencsére egyre több olyan szervezet bukkan fel, akik visszanyúlnak ezekhez a gyökerekhez – véli Szegedi László, a film egyik alkotója, a Veszprém Televízió igazgató-főszerkesztője. Az alkotók szeretnék, ha minél nagyobb közönséghez eljutna a film: egyelőre helyi televíziók és egy tematikus vadászati csatorna, a Fishing and Hunting érdeklődött iránta, de nagy valószínűség szerint a Veszprém Televízió korábbi filmjeit is játszó Duna Televízió is levetíti majd a dokumentumfilmet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.