Elázva a portugál triplaesőben

Munkatársunktól
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismerhetjük a magyar kosárlabda-válogatott tagjainak és vezetésének hozzáértését, hiszen egybehangzóan úgy fogalmaztak, kiegyenlített erőviszonyok jellemzik az Európa-bajnoki pótselejtezőn szereplő triót. A kedd éjszakába nyúló első mérkőzés alátámasztotta az állítást, csakhogy bánatunkra nem a mieink, hanem a házigazda Portugália jött ki jobban a coimbrai kezdésből, és
71-66-ra nyert. Most mondhatnánk, hogy ha Hanga Ádám hármasa a végén bemegy, nem ötpontos vereség, hanem döntetlen és hoszszabbítás következik. Nyilván az sem jött jól, hogy a luzitánok bár várható volt, hogy komoly centerek híján kívülről próbálkoznak inkább, tucatnyi triplát is elsüllyeszthettek a kosarunkban szellős védekezésünk mellett. A mezőny legeredményesebbje, Miranda (18 pont) egyedül négy távoli találatot hintett, a magyarok közül a 16 pontos Lóránt Péter tartotta csak vele a lépést.
A Nemzeti Sport honlapján Mészáros Lajos szakmai igazgató így értékelte a mérkőzést: „Kettősség van bennem. Az eredmény nem túl rossz, viszont nagy esélyünk volt megnyerni a meccset, így csalódott is vagyok. Hullámzó volt a teljesítményünk a védekezésben, volt olyan támadásuk is a portugáloknak, amikor háromszor tehették vissza a támadólepattanót. Ha nincs megfelelő helyen a védekezés, akkor támadásban is ritmust veszt egy csapat. Izgalmas volt a végjáték, ahol végül a portugálok nyertek. Mi is ezt szerettünk volna, nem sikerült, ami nem jelentheti azt, hogy temetünk, mert még hátravan három mérkőzés. Két hazai találkozó következik, amiket mindenképpen meg kell nyerni.”
Mindjárt az elsőt holnap este héttől Szolnokon Finnország ellen. A rivális hatalmas meglepetésre két felkészülési találkozón is felülmúlta a jóval előrébb jegyzett németeket, miközben a környező Skandináviát (Dánia, Norvégia, Svédország) is végigverte. Idegenlégiósa nincs, honosított amerikaija viszont több is akad, modern erőkosárlabdát játszik.
Ám a Tiszaligeti Sportcsarnok hangulata sok vendéget összeroppantott már.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.