Elfogadták Eiselt György lemondását

Munkatársunktól
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 4-i hatállyal elfogadta Eiselt Györgynek, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárának lemondását, akit egy hónapja vezető beosztású, fontosabb ügyben intézkedő hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanú szerint Eiselt még 2009-ben, a Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiai főigazgatójaként kapott használatra egy német rendszámú Mercedest az Eclipse Zrt.-től. A cég nem sokkal ezután megnyerte a gépjármű-eredetiség-vizsgálat informatikai rendszerének kialakítására kiírt ötmilliárd forintos állami pályázatot.
A társaság vezetőit tavaly márciusban fogták el, miután a pénzügyőrség pénzmosás és adócsalás (az érintettek az állami megrendelésből származó nyereséget fantomcégek hálózatán keresztül próbálták meg eltüntetni) gyanújával büntetőeljárást indított ellenük.
Úgy tudjuk, Eiselt írásban tett vallomást, amelyben tagadta a bűncselekmény elkövetését, és vitatta, hogy a gyanúsításban foglaltak idején hivatalos személynek minősült volna. Információink szerint Eiselt György védekezésében arra hivatkozott, hogy volt cégében, amely az Eclipse Zrt.-vel szerződésben állt, csak 2006 szeptemberéig volt tulajdonos, és az autót addig az időpontig jogszerűen használta. Eiselt Györgyöt Magyariné Nagy Edit követi a beosztásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.