Felminősíthetik hazánkat

Hamarosan felminősíthetik Magyarországot – állapították meg tegnap londoni elemzők. Az RBC Capital Markets befektetési csoport jelentése szerint  a pénzügyi válság idején hazánkat „túlbuzgó módon” sorolták a hitelminősítők rosszabb kategóriákba.

Nagy Vajda Zsuzsa
2011. 08. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt, hogy Magyarország külföldi megítélése változtatásra érett, jól mutatja az is, hogy idén a világ második legjobban teljesítő valutája eddig a forint volt. A Concorde elemzése szerint a magyar pénz ereje a svájci frankéval vetekszik. Ha valaki a dollárját ide hozta az év elején, most 13,3 százalékos profitot könyvelhet el. A forint erejét főképp az adja, hogy év elejétől ezermilliárd forinttal nőtt a külföldiek kezében lévő állampapír-állomány. A fentiek jól mutatják, hogy a svájci frank hazai drágulása nem belföldi okokra vezethető vissza, a világpiac folyamatai diktálnak.

Részletek a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.