Finomhangolás a végére

Munkatársunktól
2011. 08. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan a végéhez érkezik a visszaszámlálás a jövő heti, szegedi kajak-kenu világbajnokság előtt, s az olimpiai kvalifikációs vb rangját mutatja, hogy 94 ország több mint 1300 sportolója áll majd rajthoz a tegnap átadott, felújított létesítményben. A külföldi csapatok folyamatosan érkeznek Magyarországra, a japánok és a brazilok már itt edzenek. A londoni olimpián 248 kajakos, illetve kenus indulhat (158 férfi, 88 nő és 2 szabadkártyás sportoló), és a kvóták közül Szegeden 176 talál gazdára. A magyar válogatott ideális esetben tizennyolc olimpiai kvótát gyűjthet, a férfi kajakosoknál ugyanis egy országból nyolc, a női kajakosoknál hat, a kenusoknál pedig négy versenyző indulhat az ötkarikás játékokon.
Versenyzőink közül mindenki egészséges, a felkészülés zavartalan, negyvennyolc tagú csapat várja a vb-t. „Most már nem a mennyiségi, hanem a minőségi munkán van a hangsúly, azt is mondhatom, hogy a finomhangolást végezzük az edző kollégákkal. Egyelőre még nem együtt, egy helyszínen készül a csapat, hiszen vannak, akik Szegeden, mások Szolnokon vagy éppen Budapesten edzenek – nyilatkozta Storcz Botond szövetségi kapitány.
A válogatott tagjai csak a világbajnokság előtti napon, augusztus 16-án költöznek be egy mórahalmi szállodába. Storcz Botond választása azért esett a Maty-értől néhány kilométerre fekvő településre, mert így a szegedi nyüzsgéstől távol, csendes, nyugodt körülmények között lakhatnak a versenyzők. „Jó formában vannak a sportolók, ez bizakodásra ad okot. Nem változott tehát a terv, szeretném, ha tíz éremnél többet nyernénk a világbajnokságon. De mint korábban is hangsúlyoztam: az olimpiai kvóták megszerzése az elsődleges feladat. Elméletileg minden számban kvótát érő helyen végezhetünk, hogy ez reális cél-e, hamarosan kiderül” – tette hozzá Storcz Botond a hazai szövetség hírlevelében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.