Folt a tiszta lapon

Munkatársunktól
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finn tulajdonban lévő Elcoteq Európa egyik vezető telekommunikációs beszállítójaként tevékenykedik. Piaci helyzete azok után rendült meg, hogy a szintén finn Nokia elpártolt tőle. Bogdán László 1995 óta dolgozott az Elcoteq Kft. pécsi üzemében. Udvarosként kezdte, a termelési vezetői szintig jutott. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság több tíz millió forint kárt okozó lopással gyanúsítja. Az Elcoteq pécsi leányvállalata a Sony-Ericcsonnak is végzett bérmunkát. A mobilcég magyarországi menedzsere, V. Róbert arra utasította az ekkor már az Elcoteq termelési vezetőjeként dolgozó Bogdán Lászlót, hogy a selejtes készülékekből és alkatrészekből állítson össze szállítmányokat. Bogdán a megbízást végrehajtotta, a kért árut pedig V. Róbert elvitte. Az Elcoteq úgy véli, szabálytalanság, illetve lopás történt, a feljelentés után pedig V. Róbert mellett Bogdán Lászlót is meggyanúsították. V. Róbert egyébként később éppen Cserdi önkormányzatától bérelt raktárat, a hatóság pedig itt meg is találta a telefonalkatrészeket. Bogdán László azt mondja, hogy ő nem lopott el semmit, hiszen csak az egyik megrendelőjük utasítását teljesítette. Ráadásul neki nem is volt joga szállítást engedélyezni; az erre felhatalmazott vezető viszont kiadta a szükséges engedélyt, a biztonsági szolgálat pedig az ellenőrzések után kiengedte az árut a telepről. A polgármester szerződésekkel tudja igazolni, hogy V. Róberttel szabályos bérleti szerződést kötött a település, az ebből befolyt több százezer forint pedig Cserdit gazdagította. A rendőrség őszig hosszabbította meg a nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.