Gyásznap Ukrajnában

Székely Gergely
2011. 08. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszínre hozták tegnap reggel a mentőalakulatok az ukrajnai Szuhogyilszk-Vosztocsna bányában az utolsó két holttestet is, és ezzel 26-ra emelkedett a péntek hajnali metánrobbanás halálos áldozatainak száma – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma. Két sérült vájárt a szuhogyilszki kórház intenzív osztályán kezelnek. A lélegeztetőgépen tartott, súlyos égési sérüléseket szenvedett két bányász kómában van, állapotukat az orvosok kritikusnak tartják.
Ugyancsak tegnap reggel fejezték be a Makejevugol vállalat Bazsanov bányájában bekövetkezett omláskor eltűnt bányászok keresését is, miután a mentőalakulatok felszínre hozták a tizenegyedik vájár holttestét is. A négy sérült közül hármat a makejevi kórházban ápolnak, a rendkívül súlyos állapotban levő negyediket viszont Doneck város kórházába szállították.
Viktor Janukovics államfő tegnapra gyásznapot rendelt el. A két súlyos bányabaleset 37 áldozatára emlékezve a közintézményeken félárbocra engedték az állami lobogókat, elhalasztották a koncerteket és a szórakoztató programokat, a sportrendezvényeket, s a tévécsatornák is törölték adásaikból a hasonló jellegű műsorokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.