„Gyurcsány a fő felelős”

Munkatársunktól
2011. 08. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államadósság brutális mértékű eladósodásáért Gyurcsány Ferenc a fő felelős – mondta Szijjártó Péter a közrádió Vasárnapi újság című műsorában. A miniszterelnök szóvivője hozzátette, hogy semmilyen módon nem látszik az országon a hatalmas mennyiségű beáramlott pénz: sem a versenyképességen, sem az életszínvonalon. A helyzetet rontotta, hogy az állam arra biztatta a családokat, hogy devizában adósodjanak el. Családok ezrei kerültek kilátástalan helyzetbe az előző kormány bűnös politikája miatt – fogalmazott a politikus, aki szerint érdemes lenne megvizsgálni, mi motiválta a kormányt, miért nem emelte föl hangját a nemzeti bank, és miért nem figyelmeztette a lakosságot a veszélyekre a pénzügyi felügyelet, a PSZÁF.
Szijjártó Péter szerint az államadósság brutális emelése túl súlyos bűn ahhoz, hogy csak politikai felelőse legyen, ezért kezdeményezték, hogy vizsgálják meg a jogi felelősségre vonás lehetőségét. – Bár ez a bűn a múltban történt, a jövőre van hatása – tette hozzá. A készülő jogszabályokba pedig szankciókat kell beépíteni, hogy ha valaki megsérti az alkotmány azon pontját, amely szerint nem lehet növelni az állam adósságát, az feleljen ezért. Az eladósodás volt az egyik oka annak, hogy a régió éllovasából a kontinens egyik sereghajtójává vált az ország – fogalmazott Szijjártó, hozzátéve, hogy a rossz gazdaságpolitikai döntések lehetetlenné tették a növekedést, növelték a munkanélküliséget. Hangsúlyozta: az államadósságot csak úgy lehet legyőzni, ha mindenki, aki tud, dolgozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.