Harminc éve hunyt el Hajnóczy Péter

Munkatársunktól
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha élne, jövőre lenne hetven- éves Hajnóczy Péter író. Halálának 30. évfordulóján a szegedi Hajnóczy-műhely tagjai rendbe hozták az alkotó sírját a Farkasréti temetőben. A megemlékezés részeként a sírkertben felolvasták az életmű legszebb darabjait, és borral koccintottak a szerző tiszteletére.
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának modern magyar tanszékén 2002 óta működik egy oktatókból, doktori hallgatókból, frissen végzettekből álló munkacsoport, akik Hajnóczy Péter életművével foglalkoznak, és gondozzák a szerző teljes hagyatékát, amelyben személyes dokumentumok, levelek, naptárak, noteszfüzetek, újságkivágások, fényképek és kéziratok is szerepel. Ezek feldolgozása folyamatban van, az eredményekről irodalmi folyóiratokban számolnak be folyamatosan a műhely tagjai. A szegedi Hajnóczy-műhely további programokat is szervez az évforduló kapcsán: augusztus végén Hajnóczyhoz kapcsolódó budapesti helyszíneket járnak be az érdeklődőkkel, és készülnek az októberi tudományos konferenciára, ahol a nyilvánosságnak is bemutatják a hagyaték egy részét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.