Líbiai búvárúszók Magyarországon

Magyarországra azért jöttünk, hogy az úszónk felemelhesse a régi líbiai zászlót, mondta lapunknak Hisam Buveddin.

2011. 08. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A líbiai búvárúszó-szövetség alelnöke, egy edző és egy versenyző tegnap érkezett Magyarországra Kairó érintésével Bengáziból, a háborús Líbia forradalmának központjából, hogy részt vegyenek a hódmezővásárhelyi világbajnokságon. A delegáció a Kadhafi ezredes által meghonosított tiszta zöld lobogó helyett a régi, vörös-fekete-zöldet hozta Magyarországra, hangsúlyozva, Líbia egységes, csak arra vár, hogy a diktátor végre távozzon. Az említett sportvezető mellett az úszó, Szálem Bader és edzője, Taha el-Burki Bengáziban személyesen is részt vett a harcokban. A város tegnap gyászolt, ugyanis tisztázatlan körülmények között megölték Abdel Fatah Junesz tábornokot, a lázadó erők vezetőjét.

Részletek a 8. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.