Megnyerte a pert a Richter

Munkatársunktól
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyerte a Richter Gedeon Nyrt. a lengyel Polpharma- tranzakció meghiúsulása miatt indított pert, és a választott bírósági ítélet alapján a Genefar BV 40 millió dollárt köteles fizetni a magyar cégnek – közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján tegnap a magyar gyógyszergyártó társaság.
Az eljárás még 2008 decemberében indult, miután 2007 novemberében a Richter szerződést kötött a Genefar BV-vel a lengyel gyógyszergyártó cég, a Polpharma 99,65 százalékának megszerzéséről. A lengyel versenyhivatal (OPCC) ugyan 2008. július 3-án hozzájárult a tranzakcióhoz, de a Richter ugyanezen napon értesítést kapott a Genefartól, hogy álláspontjuk szerint a megkötött szerződés megszűnt. Most a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara mellett működő választott bíróság ítéletében arra kötelezte a Genefar BV-t, hogy a Richter Gedeon részére fizessen meg 40 millió dollárt, valamint annak kifizetéséig járó kamatait mint bánatpénzt. A választott bírósági eljárás az ítélettel lezárult, a testület pedig a felek további követeléseit – így a Genefar viszontkeresetét is – elutasította. A Richter korábban a távirati irodával azt közölte, hogy a Genefar részvényesi minőségével összeférhetetlen módon részt kért a Richter operatív irányításából, illetve a cég az aláírt szerződéshez képest további jogokat és előnyöket követelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.