Messzire szállt diszkosz és kalapácsok

Munkatársunktól
2011. 08. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kővágó Zoltán bő egy hete 69,50 méteres eredménnyel nyerte meg a diszkoszvetést a Gyulai István-emlékversenyen, ezzel világranglista-vezető lett, és a formáját átmentette a Gyémánt Liga-sorozat múlt szombati, londoni versenyére is: itt 66,21-gyel másodikként zárt a Budapesten általa legyőzött kétszeres olimpiai bajnok litván Virgilijus Alekna mögött. Igaz, az utolsó sorozat előtt még csak 60,59-cel szerénykedett a nyolcadik helyen, de a legvégére összekapta magát. Az Athénban olimpiai ezüstérmes atléta pályafutása legjobb helyezését jegyezte a Gyémánt Liga-sorozatban, mert ebben eddig csak a negyedik helyig jutott.
Kővágó Londonból pedig egyenesen utazhatott Szekszárdra, ahol a hét végén rendezték meg a 116. magyar bajnokságot, és ezen 67,17-tel győzött. Az ob-n a kalapácsvetést Pars Kriszián idei legjobbjával, 80,63-mal nyerte, míg női kalapácsvetésben Orbán Éva 70,71 méteres egyéni csúccsal lett első. Az olimpiai B szinttel rendelkező atléta nyolc centire megközelítette Divós Katalin magyar csúcsát, s 79 centire az ötkarikás A szintet is. Férfi és női gerelyhajításban is jó teljesítménnyel szerezték meg a bajnoki címet: a férfiaknál Török Krisztián 78,51 méterrel, a nőknél Juhász Vanda 58,03-mal győzött. Mindketten kevesebb mint egy méterrel maradtak el az olimpiai B szinttől (férfiak: 79,50 m, nők: 59,00 m).

Egyedülálló beruházás. Szekszárdon az ob előtt avatták fel sportcentrum atlétikapályáját. A nyolcsávos rekortánpályán Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke köszöntőjében megjegyezte: országosan egyedülálló beruházással épült meg a létesítmény, az utóbbi öt évben nem volt példa arra, hogy egy önkormányzat saját forrásból hozzon létre ilyen pályát. Szekszárd az Ollé-program keretében, 240 millió forintos ráfordításból építette meg a létesítményt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.